Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web stranice, analize korištenja web stranice i pomoći u našim marketinškim aktivnostima. Pogledajte našu Politiku privatnosti za više informacija.

Obavijest o promjeni naziva Zodaks Novčanog fonda i osnovnih dokumenata

20. srpnja 2018
Notice of change of name of Zodaks Cash fund and basic documents

Dana 21. 7. 2018. godine započela je primjena Uredbe (EU) 2017/1131 Europskog parlamenta i Vijeća od 14. lipnja 2017. o mješovitim fondovima (dalje: Uredba o monetarnim fondovima) koja donosi važne promjene u poslovanju monetarnih fondova na razini EU, a time i u Republici Hrvatskoj.

Sukladno zahtjevima Uredbe o novčanim fondovima i Obavijesti Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (u daljnjem tekstu: Agencija) o roku za usklađivanje od 20.6.2018. godine, Društvo je donijelo odluku da Zodaks Cash fond, koji je do sada bio novčani fond, nastavlja poslovati kao nenovčani fond i neće ispunjavati uvjete Uredbe o novčanim fondovima. Sukladno navedenom, Zodaks Cash, otvoreni investicijski fond s javnom ponudom, mijenja se u SQ Flow, otvoreni investicijski fond s javnom ponudom.

Sukladno promjeni naziva fonda izmijenjeni su i temeljni dokumenti fonda: Prospekt, Pravila i Ključni podaci za ulagatelje. Detaljnu obavijest o izmjenama u dokumentima fonda SQ Flow možete pogledati na sljedećoj poveznici , a izmijenjenim dokumentima možete pristupiti ovdje .

Detaljne informacije o SQ Flow fondu možete pronaći ovdje .

U svrhu daljnjeg usklađivanja s Uredbom o novčanim fondovima, Društvo je podnijelo zahtjev Agenciji za izmjenu investicijske politike i rizika fonda SQ Flow. Nakon što Agencija odobri navedene izmjene, Društvo će sve postojeće i buduće ulagatelje obavijestiti o novim karakteristikama SQ Flow fonda putem ovih internetskih stranica i drugim obveznim komunikacijskim kanalima sukladno zakonu.

Uređeno 8.8.2018. u 12:55 sati

Detaljnu obavijest Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga o implikacijama primjene Uredbe o novčanim fondovima na tržište novčanih sredstava u Republici Hrvatskoj možete pronaći na sljedećoj poveznici .

Spremni surađivati sa SQ Capitalom?

Podrška izvrsnim timovima je u samoj srži našeg djelovanja