Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web stranice, analize korištenja web stranice i pomoći u našim marketinškim aktivnostima. Pogledajte našu Politiku privatnosti za više informacija.

Obavijest o bitnim izmjenama prospekta i pravila fonda SQ Flow

21. siječnja 2019
Notice of significant changes to the prospectus and rules of the SQ Flow fund

Dana 21. 7. 2018. godine započela je primjena Uredbe (EU) 2017/1131 Europskog parlamenta i Vijeća od 14. lipnja 2017. o mješovitim fondovima (dalje: Uredba o monetarnim fondovima) koja donosi važne promjene u poslovanju monetarnih fondova na razini EU, a time i u Republici Hrvatskoj.

U skladu s zahtjevima Uredbe o novčanim fondovima i Obavijesti Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (u daljnjem tekstu: Agencija) o roku usklađivanja od 20.6.2018., Društvo je donijelo odluku da će SQ Flow fond, otvoreni investicijski fond s javnom ponudom, nastaviti s radom kao kratkoročni obveznički fond. U skladu s provedenom re-kategorizacijom, promijenjeni su investicijski cilj i investicijska strategija Fonda, kao i profil tipičnog investitora. Prethodno navedene promjene također su utjecale na sklonost Fonda prema određenim rizicima, te je u skladu s navedenim, revidiran i opis investicijskih rizika u Fondu.

Zbog promjene klasifikacije Fonda, Prospekt i Pravila Fonda su značajno izmijenjeni. Detaljne informacije o bitnim i nebitnim promjenama koje su provedene u Prospektu i Pravilima fonda SQ Flow možete vidjeti na sljedećemlink, i možete pristupiti izmijenjenim dokumentimaovdje .

Značajne promjene Pravila Fonda, u skladu s člankom 199., stavkom 2. Zakona o otvorenim investicijskim fondovima s javnom ponudom (Narodne novine 44/16, u daljnjem tekstu: Zakon), stupaju na snagu dan nakon dobivanja odobrenja Agencije, tj. 21. siječnja 2019. i objavljene su na web stranici Društva.

Odluka Agencije o izmjeni Pravila Fonda dostupna je na sljedećoj poveznici .

Značajne promjene u Prospektu Fonda, u skladu s člankom 193., stavkom 6. Zakona, stupaju na snagu na kraju 40. dana od dana objave ove obavijesti na web stranici Društva, tj. 3. ožujka 2019. godine.

Odluka Agencije o izmjeni Prospekta Fonda dostupna je na sljedećoj poveznici .

Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

S poštovanjem,

SQ Capital doo

Povezanoj obavijesti od 20.7.2018. godine može se pristupiti ovdje .

Edit 2019-01-28

Dana 28.1.2019., Društvo je ispravilo datum stupanja na snagu Prospekta Fonda u ovoj obavijesti. Naime, točan datum stupanja na snagu Prospekta Fonda je 3. ožujka 2019. godine, a ne 2.3.2019. godine

Spremni surađivati sa SQ Capitalom?

Podrška izvrsnim timovima je u samoj srži našeg djelovanja